Last Update: 07-Jan-2003 (Finnish, English)
TurboRaketti
Mitätön, tuntematon, vanha, ruma... ja aivan perkeleen hyvä. Suomalaisen Heikki Kosolan TurboRaketti on vienyt mukanaan kokonaisen sukupolven suomalaisia Amiga käyttäjiä, jotka ovat saaneet nauttia siitä lähes taukoamatta melkein 10 vuotta.

TurboRaketti on yksi maailman parhaista peleistä. Se on äärimmäisen nopea, adrenaliinia pumppaava taistelupeli, jonka idea on yksinkertaisesti tuhota kaikki vastustajan alukset ja kerätä itselleen TurboRanking pisteitä. Pisteisiin vaikuttaa erilaisten nopeuskisojen suorittaminen, pistetasoitus hyvän ja huonon pelaajan välillä sekä jäljellejääneiden alusten määrä. Voittaja saa pistepotin - häviäjä taas menettää sen. Peli ei kuitenkaan ole pelkkää lentelyä, sillä hyvin suuren osan pelaamisesta muodostaa taktikointi.

Paljon pisteitä omistavan pelaajan ei kannata pelata edes tasapeliä, sillä pistetasoitus antaa silti toiselle pisteitä.

Moni on yrittänyt päästä TurboRaketin jalanjäljille, mutta se pitää pintansa uskomattomalla imutehollaan ja pelattavuudellaan. Erilaisia TurboRaketti klooneja on kymmeniä ja edeltäjiäkin sillä on vaikka kuinka monia. Mikään ei silti ole päässyt lähellekään TurboRaketin maailmaa, joka muodostuu useimmille vasta useiden (tuhansien ;)) pelien jälkeen.

Mitä erinomaista TurboRaketista sitten löytyy?

TurboRaketissa on mm. mainio "taktiikkavalikko", josta valitaan aluksen varustelu. Kesken pelin voi vaihtaa aseita, panoksien ja bensan määrää. Mitä vähemmän kamaa kuljetat mukanasi, sitä nopeampi TurboRakettisi on. Nopeuskisayritykseen voi olla kannattavinta lähteä ilman panoksia ja vain hiukkasen bensaa mukanaan. Alus kiitää huimaa vauhtia ja ajat paranevat kummasti.

Vaihtaessasi aseistustasi, toinen pelaaja onkin jo voinut vaihtaa miinoihin ja miinoittaa nopeuskisaa yrittäessäsi lähtö- ja latausalustaasi käyttökelvottomaksi. Lähtö voi olla mahdotonta, jos miinat tukkivat tien täysin. Jos onnistuu nopeuskisassa, vastustaja voi joutua itsekin ajamaan sen, ettei menetä kaikkia toisen siitä saamia pisteitä. Nopeuskisapisteiden erotus merkitsee, eli nopeiten ajanut saa erotuksesta tulleet pisteet! Taktiikat vaihtelevat hyvin paljon eri peleinä ja eri kentissä.

Muikea peli, mutta varo ettet liemeen juutu!

Yleisimmät kommentit/sanonnat/sanastot pelin aikana:

Sanonta/kommentti/sana Selitys
Elä perkele paina Eskoa! Keskeyttää peli ESC:llä
Älä kakkaa mun niskaan! Takaa-ajo, jossa edellä oleva ampuu miinoja
Piti perkele mennä persettä tarjoamaan! Tuhoutua saatuaan ison panoksen suoraan aluksen perään
Et kilistä mun kassakonetta! Ampua sarjatulta toisen niskaan
Teurastus! Kytätä toisen lähtöalustalla toisen kuoltua
Päinajo! Uhata ajaa suoraan toista päin (etenkin kun vain yksi alus jäljellä)
Leuhka ase nro. 8 (katso taktiikkavalikkoa)
Ruoska ase nro. 1 (katso taktiikkavalikkoa)
Kananpaska ase nro. 4 (katso taktiikkavalikkoa)
Ropotin ase nro. 2 (katso taktiikkavalikkoa)

TurboRaketti-aiheiset tiedostot

NAVIGATE : index - turboraketti - amiga - ifa - cats - carrols - star wars - saturday night fever - sauna - cider - g u e s t b o o k

A homepage (c) Lauri Ahonen 1998-2003. Special thanks to Heikki Kosola! Contact me by email or sign my g u e s t b o o k!